Yeni Başlayanlar İçin Anlaşılması Kolay HVAC Önerileri



Düzgün çalışan bir HVAC ünitesi, evi gerçekten keyifli hale getirir. Ancak HVAC sisteminizde bir arıza yaşarsanız, durum çok hızlı bir şekilde sinir bozucu hale gelebilir. HVAC sisteminizi öğrenmek, arıza olasılığıyla başlar; aşağıdaki ipuçları.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye onlara yardımcı olabilecek her türlü bilgiyi verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili bazı sorunlarınız varsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


HVAC sisteminiz her yıl birkaç kez kontrol edilmelidir. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutar.


Bir bakım ziyareti sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaklar. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Asla evinizin tehlikeli bir şekilde yükselmesine izin vermeyin. Klimalar bir evi gerçekten makul bir süre içinde yalnızca yirmi derece soğutabilir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeler için en iyisine göz atın. Bu, en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Eviniz için ihtiyacınız olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni bir yüklenici işe almak önemli bir risk alıyor olabilir.


Bu günlerde müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren birçok site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve çalışmak istemediğiniz kişileri bulmanın iyi bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirmeniz muhtemeldir. Yaklaşık 5 müteahhit arayınız böylece fiyatları alabilirsiniz.


HVAC ünitesi bir klik sesi çıkarırsa, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Bazen enkaz, fanın yolunu engeller. Bir tamirci çağırmadan önce kontrol edin.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Odadaki her fit kare için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla oda AC servisine ihtiyaç duyuyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirdiğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bunun verimliliği.


Bir müteahhit düşünürken daima referans isteyin.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


Dışarıda malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden daha fazla ücret almaya çalışan dürüst olmayan müteahhitler var. Temelleri kapsayan bir sözleşme bunun gerçekleşmesini engelleyecektir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörün kullanılmadığı zaman korunduğu takdirde daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, en iyi performansı sağlamak için ayarlarınız nedeniyle faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bu tür üniteler enerji açısından verimlidir ve verimlilik için belirlenmiş katı kurallara uygundur. Bu standartlar ABD Çevre Koruma Dairesi tarafından belirlenir. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Artık HVAC'nizin sorunsuz çalışmasını nasıl sağlayacağınızı biliyorsunuz. Kötü çalışan bir HVAC'ınız varsa başınız büyük belada olabilir. Neyse ki, bu makale size ihtiyacınız olan temeli verdi.


Daha fazla oku:eca kombi fiyatları

Comments