İşte İnternette Başka Bir Yerde Bulunmayan Basit HVAC Önerisi



Ev sahiplerinin, ısıtma veya soğutma sistemleri arızalanmaya başladığında nereye döneceklerini bilmeleri zor olabilir. Durumun felakete dönüşmesini önlemek için, gerçekten bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenmek için zaman ayırmalısınız. Bu makale, vicdanlı ev sahiplerinin almaları gereken yardımı nasıl kiralayacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmak için bir araya getirildi.


Bir onarım görevlisi aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin Bu, işe aldığınız yeni yüklenicinin gerekli tüm bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerini ünitenizden belli bir yönde hedefleyin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve eğer birikinti bu hava akışını engelliyorsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarının üzerini örten kauçuk veya metal bir kapak olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sistemin uzun yıllar verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede ısınmasına izin vermeyin. Klima ünitesi, sıcaklığı adil bir zamanda yirmi derece düşürecektir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bu olursa, termostatınızı kompresörü devre dışı bırakmak için sadece fana değiştirmeyi deneyin. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Çok az tecrübesi olan bir müteahhidi olmayan birini işe almak daha risklidir.


Artık müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren birkaç site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve en iyi işe alma kararlarını vermeniz gereken kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Fiyat teklifleri için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az bir avuç yükleniciyi aramak isteyebilirsiniz.


Tavan arasında parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak kullanabileceğinizi bile bulabilirsiniz.


HVAC ünitesi bir tıklama sesi çıkarırsa, hemen herhangi bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir teknisyeni aramadan önce buna dikkatlice bakın.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın kare görüntüsü başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğuturken, her bir odanın metrekaresini belirleyin ve ardından sayıları toplayın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, genel olarak işlerin yolunda gitmesini sağlamanın kolay bir yoludur.


Sadece bir köşeye koyabilirseniz, havanın duvara hapsolmayacağı bir ünite alın.


Yaz sıcağında bozuk bir klima veya kışın soğuğunda arızalı bir ısıtma sistemi ile hayatla yüzleşmenin felaket olduğunu kimse inkar edemez. Ancak, böyle bir şeye hazırlıklı olsalardı, o kadar da kötü olmayacak. Yukarıdaki makaledeki öneriler, HVAC sistemleri söz konusu olduğunda ev sahiplerini akıllı kararlar almaya yönlendirmelidir.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments