HVAC Satın Alımları Hakkında Bilmeniz Gerekenler



İyi bir HVAC sistemi ile eviniz çok daha konforlu hale getirilebilir. Pek çok evde bunlar yerleşiktir, bazen değiştirilmeleri veya bir süre sonra ilaveler eklenmesi gerekir. Sisteminizin bakımını nasıl düzgün yapacağınızı anlamak, doğru zamanda harika bir ürün satın almanıza gerçekten yardımcı olabilir.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu bilgiler, yükleniciniz bu bilgileri istediğinde süreci kolaylaştıracaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tura çıkın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan HVAC sisteminiz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fan tıkandığında, ellerinizde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, ünitenizin çalışır durumda olmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanız söz konusu olduğunda size yardımcı olabilir. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu basit şeyler, sisteminizin performansını en yüksek performansta çalışacak şekilde artıracaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, iç ortam sıcaklığını makul bir süre içinde yalnızca 20 Fahrenheit düşürebilecekleri için sınırlıdır. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 derecenin biraz üzerine kadar soğutabilirsiniz. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisine bakın.Bunu yapmak, daha iyi bir karar vermenizi sağlayacaktır.


Eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Yeni bir yüklenici işe almak, önemli bir risk almak anlamına gelir.


Arkadaşlarınızdan ve güvendiğinizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. İyi bir deneyime sahip kişiler genellikle müteahhitlerinden bahsetmeye isteklidirler. Bu ayrıca hangi şirketlerden kaçınılması gerektiğini bilmenizi sağlar.


Üniteniz verimli bir şekilde çalışmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Ödemeyi bitirirseniz, sızıntının bulunması ve onarılması için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


HVAC ünitenizden bir tıklama sesi geliyorsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Genellikle, soğutma sistemindeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Bir servis teknisyenini aramadan önce kendinize bakın.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. İhtiyacınız olan birimi, oda alanının fit karesi başına 20 BTU olarak belirleyebilirsiniz. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini birbirine eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bunun verimliliği.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman zamanında olmasını sağlayacaktır. Teknisyenlerin de HVAC'nizdeki sorunları kısa sürede teşhis edebilmesi gerekir. Sorun tespit edildikten sonra, aynı zamanda bunların verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözüleceğini de bilmeleri gerekir.


HVAC sisteminiz önemlidir. Evinizi rahat ve havayı temiz tutar. Parçaları tamir etmeniz veya değiştirmeniz gerektiğinde bu ipuçlarını kullanın. Bu, memnun olduğunuz bir sistem elde edebilmeniz için ne satın alacağınız konusunda sağlam bir tahminde bulunmanıza yardımcı olabilir.


Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları

Comments