Hvac Hakkında Okumak İsteyeceğiniz Mükemmel Tavsiyeler



HVAC hakkında çok fazla şey öğrenmenin neredeyse imkansız olduğunu hissedebilirsiniz. Aşağıdaki paragrafların üzerinden geçmek için zaman ayırmaya istekliysen, bunun böyle olması gerekmez. Bu tavsiye, HVAC sistemi söz konusu olduğunda size yardımcı olacaktır.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yükleniciye gerekli bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kırpıntılarını ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında, dış HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında, fan ızgaranızın sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Dış ünitenizi gölgeye koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki, kış aylarında da kalmanıza yardımcı olur.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'ye ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı derhal fan ayarına getirin. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Artık müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaşmalarına izin veren birkaç site var. Bu, çalışacak müteahhitler ve fakir olanlar bulmanın harika bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirmelisiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, hemen tıkanıklıkları arayın. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir yüklenici çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Bunu şu formülü kullanarak kolayca hesaplayabilirsiniz: oda alanının fit kare başına 20 BTU. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini birbirine eklediğinizden emin olun.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman zamanında olmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamamalıdır. Sorun tanımlandıktan sonra, olabildiğince hızlı bir şekilde çözebilmeleri gerekir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz türden işe sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanılmadığında ünitenizin korunmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bu, yeni sisteminizin evinizin rahat etmesi için ne kadar BTU'ya ihtiyaç duyacağını belirleyecektir.


Bu nitelikli enerji cihazlarının çok katı verimlilik kurallarını karşıladığı bilinmektedir. Bu yönergeler ABD Çevre Koruma Dairesi tarafından oluşturulmuştur. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, kamu hizmetleri için ödediğinizin yüzde yirmi beşine kadar çıkabilir. Kanallarınızı mühürlemek zor değildir ve sizi her ay faturalarınızdan kurtaracaktır.


Bu makale size HVAC'a girmek için gerekli bilgileri verdi. Bu makalenin size verdiği harika ipuçlarını kullanabilirseniz, işlerin sizin için yolunda gitmesini sağlamak kolaydır. Akıllıca kullanın ve hatta bunu para kazanmanın bir yoluna dönüştürebilirsiniz!


Daha fazla oku:doğalgazlı şofben fiyatları

Comments