Hvac Hakkında Herkesin Kullanabileceği Harika Fikirler



HVAC sisteminizin bozulmasına izin vermek, uğraşmak isteyeceğiniz bir şey değildir. Muhtemelen buradasınız çünkü HVAC sisteminizin yıllarca iyi çalışmasına yardımcı olmak için neler yapılabileceğini anlamaya çalışıyorsunuz. Aşağıdaki makale sizin için yararlı tavsiyeler içeriyor!


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye gerekli bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşursanız çok daha zor olacaktır.


Yaz vaktinden önce fan kanatlarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Harici kondansatör ünitelerindeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çimi ünitenizden bir yöne doğru yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, onarım maliyeti olmadan sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki, kış aylarında ısınan havanın içeride tutulmasına da yardımcı olur.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistemin motorunu inceleyecekler, farklı hareketli parçaları yağlayacaklar ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecekler. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Çok az deneyime sahip bir müteahhit kiralamak daha risklidir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıdan gelen ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmanız gerekmeyeceğinden emin olmanızı sağlar. Tavan aralığını bile daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, bir şeyleri soğutmak için klimanızı o kadar az kullanmanız gerekir.


HVAC üniteniz tıklıyorsa, hemen tıkanıklıkları arayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Tamirci çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken alanı ölçün. Genellikle odanın kare görüntüsü başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, toplam alan görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, yapması kolay bir şeydir ve ünitenizin düzgün çalışmasını sağlayacaktır.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kullanılmadığında ünitenizin korunmasına yardımcı olacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bu, yeni sistemin kaç BTU olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün Bu, faturanıza para yatırmanıza yardımcı olacak ve ünitenizin gerekli dinlenmesini sağlayacaktır.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu endişe verici yüzde, toplam kullanım maliyetlerinizin yaklaşık dörtte birinden sorumludur. Kanalların kapatılması kolay ve ucuzdur ve daha sonra yıllık elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltabilir.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu, EPA'nın olmasını sağlayacaktır. Bu, sonunda tüm yıl boyunca enerjiden tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.


HVAC sisteminizi düşünmek ve sürdürmek, çalışmasını sürdürmenin harika bir yolu olabilir. Diğer ev onarımlarında olduğu gibi, HVAC onarımları çok pahalı olabilir. Burada verilen tavsiyeleri izleyerek bunun başınıza gelmesini önleyin.

Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları


Comments