Bilgi Güçtür ve Bu HVAC İpuçları Paha Biçilmezdir



HVAC sistemleri hakkında biraz bilgi edinmek istediğinizde, bazı yararlı ipuçlarını kullanmayı deneyin. Bu makale, bu konuda usta olabileceğiniz şeyler konusunda size yol gösterecek. Makaleyi okumak için biraz zaman ayırın ve gayet iyi olacaksınız.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin yıllarca çalışmasını sağlayabilir ve onarımlardan çok tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutar.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaklar. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Asla evinizin tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye ulaşmasına izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde bir evi yalnızca yirmi derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Durumunuza en uygun olanı kontrol edin. Bu adımlar daha iyi bir karar almanıza yardımcı olabilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı fana koyun. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Eviniz için ihtiyacınız olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda işe almaktan kaçınması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yoludur.


Müşterilerin nasıl aldıkları hakkında konuşmasına izin veren birçok çevrimiçi web sitesi var. Bu, çalışacak müteahhitleri ve yoksulları bulmanın iyi bir yoludur.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar az ısınırsa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


HVAC ünitesi bir klik sesi çıkarırsa, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce dikkatlice bakın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Verimliliğini artıracaktır.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar alın.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığında daha uzun süre çalışmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Yüklü bir programlanabilir termostat düşünün. Bu cihaz, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığından, faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, evinizin kamu hizmeti maliyetlerine yüzde 25 ekleyebilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır, bunu kendiniz bile yapabilirsiniz, o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.


HVAC sistemleri hakkında bilgi edinmek bazı kişisel motivasyon gerektirecektir, ancak her şey bittikten sonra yaptığınız için mutlu olacaksınız. Anahtar, yeterince zaman ayırmak ve işleri doğru yapmaktır. HVAC ile ilgili her konuda iyi şanslar.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları


Comments